Précongres Nationaal verkeerskundecongres: inspirerend Utrecht

maandag 25 oktober 2021

Op woensdag 3 november is het précongres van het Nationaal verkeerskundecongres, op het Utrecht Science Park (USP). Het Utrecht Science Park is het kloppende hart van een van Europa's meest competitieve regio's. Op het USP werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst.

Inspiratie, ontmoeting en samenwerking staan centraal op het USP, waar meer dan 130 bedrijven innoveren en samenwerken met meer dan 27 duizend medewerkers en niet te vergeten 51 duizend studenten. Op het USP staan 3000 studentenwoningen. Het complex heeft een oppervlakte van maar liefst 322 hectare. Een plek vol innovatie en inspiratie dus, die duidelijk laat zien wat nabijheid kan betekenen voor de lokale economie. 

Schaalsprong

Op het USP komen alle verkeersmodaliteiten samen, fiets, auto, openbaar vervoer en lopen. In deze ambiance nemen we je graag mee om meer te vertellen over mobiliteit in de meest brede zin van het woord en in relatie tot wonen en werken. Wat is de invloed van corona op ons werk en de manier van werken,  hoe komen we op ons werk en weer thuis en waarom is een schaalsprong OV en fiets hiervoor nodig? 

Lopen langs inspiratie

Tijdens het programma bezoeken we (lopend)  verschillende locaties - zoals de P+R Utrecht Science Park, het UMC, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht. We doen het langste regenboogfietspad ter wereld aan en rijden natuurlijk ook een stukje met de tram. Op de verschillende locaties spreken diverse gastsprekers over hun ervaringen en delen ze hun inzichten met u. 

Start van het programma is plenair collegezaal 'Paars' in het Ruppertgebouw aan de Leuvenlaan 21, 3584 CE Utrecht, waar gedeputeerde Arne Schaddelee het précongres officieel zal openen. Om 14:30 starten we met de wandeling. 

Gastsprekers

Tijdens de wandeling, op de diverse locaties, spreken Jos van Loon (programmadirecteur U-Ned), Jan Henk van der Velden (directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park), Debby Woesthuis-Bronckers (facilitair directeur UMC), het fietsteam van de provincie Utrecht en vertegenwoordigers van het ov-team. 

Borrel en diner

We sluiten de wandeling om 16:30 af in restaurant The Basket, waar om 17:00 de borrel plaatsvindt, gevolgd door het NVC-diner en de uitreiking van de HBO-scriptieprijs. Het programma is om 21:00 afgelopen. 

Aanmelden en meer informatie

Heeft u zich al aangemeld voor het congres? 
Klik hier!
 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.