Praktijkdag ‘Nul verkeersdoden Brabant’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op zaterdag 22 maart is de eerste Praktijkdag voor de regio Hart van Brabant bij het Willem II stadion in Tilburg. Dit is een training om jongeren bewuster te laten deelnemen aan het verkeer.

In Nederland hebben automobilisten tussen 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken dan automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. De Praktijkdag is één van de vijf projecten dit jaar van de Brabantse verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant op weg naar Nul verkeersdoden’.

In elke regio
In 2014 zijn er per regio één of meerdere Praktijkdagen. Jongeren van 18 tot en met 27 jaar oud, in het bezit van een geldig rijbewijs B (minimaal 6 maanden) kunnen zich inschrijven. Het gaat om jongeren uit de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Campagne ‘NUL Verkeersdoden Brabant’
In 2014 focussen de provincie Noord-Brabant en een groot aantal andere overheden, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen zich met de campagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’ speciaal op de jonge bestuurder. De campagne ‘NUL Verkeersdoden Brabant’ is in 2012 gestart om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne focust daarbij op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren. NUL verkeersdoden is te volgen via twitter@nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant en op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.