Poefjes op NS-stations

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

ProRail gaat de grootste en drukste treinstations in Nederland vanaf eind 2012 van nieuw perronmeubilair voorzien.

Op 85 stations worden poefjes geplaatst om op te zitten, en de glazen windschermen worden voorzien van ‘leunsteunen’.

Grootste en drukste stations als eerste aangepakt
Eind 2012 wordt het perronmeubilair vervangen op stations Groningen Europapark en Hoevelaken. De andere stations die tussen 2012 en 2014 nieuw meubilair krijgen, zijn Arnhem, Rotterdam Centraal, Rijswijk, Den Haag Centraal, Breda en de stations op de Valleilijn. Daarmee wordt 60 procent van de reizigers bereikt. Van 2014 tot 2020 volgen nog ruim 73 stations. Het plaatsen van het nieuwe perronmeubiliar wordt zoveel mogelijk aangesloten bij reeds geplande werkzaamheden. In totaal investeert ProRail een bedrag van 125 miljoen euro in meer comfort op de stations.

Prettiger verblijf
ProRail wil met het nieuwe meubilair en de aankleding van perrons het verblijf op de stations prettiger maken. Het nieuwe meubilair is getest op de NS-stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Leiden Centraal en kreeg een hoge reizigerswaardering. Bij het ontwerp heeft ProRail als uitgangspunt genomen dat de meubels comfortabel voor de reiziger zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn wat betreft onderhoud en levensduur.

 
Auteur: Joske van Lith

De stations worden onder meer voorzien van poefjes

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.