Pleidooi voor meer fietslampautomaten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Fietsersbond wil dat fietsers op meer plekken een nieuw lampje uit een automaat kunnen trekken. Als de lampjes makkelijk beschikbaar zijn op de plaats en het moment dat ze nodig zijn, kopen mensen ze ook, zo stelt de bond.

Arjen Bijlsma van fietslampjes.nl plaatste in het kader van de fietsverlichtingscampagne 'Ik wil je zien' van de Fietsersbond automaten op diverse openbare plekken in Nederland. In universiteiten, hogescholen, openbare fietsenstallingen bij stations en in sportcentra vinden de lampjes gretig aftrek. Ook op middelbare scholen verschijnen steeds meer fietslampen in de automaten.

Ook op het station
De NS overweegt om volgend jaar ook fietslampen in bestaande automaten te stoppen. De Fietsersbond roept gemeenten, onderwijsinstellingen, sportcentra, bibliotheken en andere plaatsen waar ’s avonds veel bezoekers zijn op, om ook fietslampautomaten te plaatsen of fietslampjes in bestaande automaten te leggen. De bond beschouwt de kleine lampjes (met een beperkte brandduur) overigens als noodverlichting. De lampjes heten ook wel ‘Thuiskomertjes’.

 
Auteur: Marieke Hut

Fietslamp stuk? Trek gewoon een nieuwe uit de automaat.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.