Plan A1 bij Eemnes onder de grond

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om de verkeerscapaciteit rondom de A1-het Gooi tussen knooppunt Eemnes en knooppunt Muiderberg uit te breiden, heeft Dura Vermeer een gebiedsvisie geformuleerd. In dit voorstel worden de verschillende verkeersstromen gescheiden en boven elkaar gestapeld.

Twee boortunnels

Volgens het bouwconcern is de realisatie van twee boortunnels de oplossing om de verkeerscapaciteit daar uit te breiden. De tunnels met elk 2 rijstroken, met daarboven een verdiepte tunnelbak voor het regionale snelverkeer met 2 x 2 rijstroken, gaat over in een landtunnel. Bij de stapeling van deze verkeersmodaliteiten wordt als derde laag een deel van het lokale wegennet verplaatst tot boven op de tunnelbak.

 

Uitbreiding nodig

De A1 is één van de belangrijkste verbindingswegen tussen Oost- en West-Nederland. Op het tracé door het Gooi tussen knooppunt Eemnes en knooppunt Muiderberg zijn de laatste jaren steeds meer files. Volgens Dura Vermeer is uitbreiding van de A1 met extra rijstroken in het horizontale vlak onvoldoende om de bereikbaarheid te waarborgen.

 
Auteur: Eveline Korving

De ondertunneling van de A1 volgens de plannen van Dura Vermeer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.