Plaatsing nieuwe brug over Twentekanaal

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

In het weekend van 11 augustus 2012 wordt een nieuwe brug van maar liefst 117 meter  over het Twentekanaal in één keer geplaatst. Bezoekers zijn welkom.

De provincie Gelderland werkt aan de nieuwe N348 Zutphen-Eefde. Eén van de onderdelen van de aanleg van deze weg is een nieuwe brug over het Twentekanaal.

Vanaf donderdag 9 augustus begint de verplaatsing van de brug naar de definitieve locatie in het tracé van de nieuwe N348. De nieuwe brug is dé schakel tussen Eefde en industrieterrein De Mars in Zutphen. Momenteel worden de onderdelen van de brug in elkaar gezet bij de haven van Zutphen. 
 
Planning
Op donderdag 9 augustus start de verplaatsing van de brug. De brug wordt eerst van de haven naar het Twentekanaal gereden en op een drijvend platform in het water geplaatst. Zaterdag start in alle vroegte het varen op het Twentekanaal. Zo’n 100 meter voor de plaats van bestemming wordt de brug aan de wal bevestigd met kabels en een kwartslag gedraaid. Vervolgens wordt de brug langzaam met stalen kabels aan lieren naar de exacte locatie getrokken en zakt de brug op zijn steunpunten. Dit alles duurt de gehele dag. Daarna zal de hele nacht nog worden doorgewerkt om onder andere al het ondersteuningsmateriaal dat in de brug staat te verwijderen.

Bezoekers welkom

Iedereen is uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Interessant is het plaatsen van de brug op het ponton in de industriehaven en natuurlijk het invaren en laten zakken bij het Twentekanaal. De aannemer zal aangeven waar het mogelijk is te staan of zitten op de dijk langs het kanaal. Dit zal altijd op veilige afstand van de werkzaamheden zijn.

Uitvoering en ontwerp
Aannemer Reef Infra is hoofdaannemer van dit project en verantwoordelijk voor de uitvoering.  Het ontwerp en de visualisatie zijn van studioSK, Movares (architect Paul van der Ree). 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Het ontwerp en de visualisatie van de nieuwe brug over het Twentekanaal zijn van studioSK, Movares (architect Paul van der Ree).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.