Philipswijk Strijp-S: van 6500 naar 3500 parkeerplekken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Anders omgaan met parkeernormen en daarmee geen 6500 parkeerplaatsen aanleggen, maar 3500. Die reductie wordt bereikt in de herontwikkeling van industriegebied Strijp-S in Eindhoven. Paul Bloemen, programmamanager Mobility-S geeft op 11 september een workshop om deze aanpak toe te lichten.

Strijp S, 50 jaar geleden de ‘verboden stad’ in Eindhoven. Alleen toegankelijk voor Philipsmedewerkers met een pasje. Na het vertrek van Philips, kwam het 27 hectare grote gebied in handen van Park Strijp Beheer (gemeente Eindhoven en VolkerWessels), het begin van een opmerkelijke herontwikkeling.

Mobility-S, een publiek private samenwerking van 11 partijen, werkt er aan mobiliteit en bereikbaarheid. Opvallend daarbij is de gebiedsgerichte benadering van parkeren. Niet de parkeernorm, maar dubbelgebruik en ‘wat nodig is’ zijn leidend. Voor dit gebied waren 6500 parkeerplaatsen geraamd volgens de normen. Nu blijken waarschijnlijk 3500 parkeerplaatsen genoeg te zijn.

Workshop
Op 11 september legt Paul Bloemen van Mobility-S uit hoe dat werkt tijdens een workshop op het Moivinniocongres ‘Integrale mobiliteit’ op 11 september. Lees hier meer over het verhaal van Paul Bloemen in Verkeer In Beeld

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.