Pechhulp voor fietsers op de Veluwe

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de ANWB gaan samenwerken om gestrande fietsers in Het Nationale Park De Hoge Veluwe weer op weg te helpen.

Jaarlijks brengen ruim 500.000 mensen een bezoek aan het park, dat 5.400 hectare groot is. Veel van deze bezoekers maken gebruik van één van de 1.700 gratis witte fietsen, huurfietsen of hun eigen fiets. Vanaf 6 augustus kunnen fietsers - tijdens de weekenden tot en met november en vakantieperiode (juli,augustus en de herfstvakantie) - bij pech in het park gratis een beroep doen op de Wegenwacht Fiets Service.

 

Reparatie of transport

Gestrande fietsers kunnen een speciaal nummer bellen dat op de fietspaden in het park vermeld staat. Een ANWB-vrijwilliger brengt, met behulp van een elektrische scooter met aanhangwagen, een vervangende witte fiets. Als het de eigen fiets van de parkbezoeker is, wordt deze, indien mogelijk, ter plekke gerepareerd. Als de fiets niet snel te repareren is, dan organiseert de ANWB in overleg met de eigenaar het transport.

 

Ook fietshulp in andere parken

De ANWB startte de Wegenwacht Fiets, Bromfiets en Scootmobiel Service in maart van dit jaar; de service voor de Hoge Veluwe is hiervan een afgeleide. De ANWB zal ook andere organisaties, die grote natuurgebieden beheren die autovrij zijn ook toestemming vragen hulp aan fietsers te bieden.

 

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Een ANWB-vrijwilliger brengt, met behulp van een elektrische scooter met aanhangwagen, een vervangende witte fiets

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.