Paul Krieckaert benoemd als topman AutomotiveNL

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Paul Krieckaert  is per 1 september 2011 benoemd als directeur van AutomotiveNL.

In deze nieuw op te zetten organisatie worden het innovatieprogramma HTAS, netwerkorganisatie ATC en de High Tech Automotive Campus gebundeld om de Nederlandse automotive sector verder te versterken. Krieckaert is aangetrokken om de partijen te vervlechten en als één organisatie de internationale positie van de Nederlandse automobielindustrie mee uit te bouwen. Eind 2011 moet AutomotiveNL operationeel zijn.

AutomotiveNL

Onlangs wees de Nederlandse overheid de sector High Tech Systems & Materials (HTSM) aan als een van de 9 topsectoren. De automotive sector is daarin als een van de speerpunten opgenomen.

Nederland telt circa 300 bedrijven in deze sector met een gezamenlijke omzet van 16,8 miljard euro en biedt werkgelegenheid voor 45.000 mensen. Om de internationale positie van de sector verder mee uit te bouwen, bundelen HTAS, ATC en de HTACampus de krachten in de nieuwe organisatie AutomotiveNL. De sector heeft een sterke positie op het gebied van efficiënter en schoner rijden. AutomotiveNL kan de sector helpen bij het creëren van omzetgroei en bij het samenbrengen van talent. Samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen is hierbij van groot belang.

Focusgebieden in de automotive sector zijn Smart Mobility (slimme voertuigtechnologie om

mobiliteit duurzamer en veiliger te maken) en Future Powertrain, met nadruk op duurzaamheid in de heavy duty ICE Technologie en in hybride en elektrisch rijden. Daarbij zal de sector gebruikmaken van de clustering die in de Brainport-regio reeds is ingezet op de High Tech Automotive Campus in Helmond.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.