Park+ride in Rotterdam wisselend succes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Elk jaar stijgt het gebruik van de P+R-voorzieningen in Rotterdam. De gemiddelde bezetting ligt rond de 80 procent. Maar er zijn grote verschillen.

De parkeervoorzieningen bij Kralingse Zoom en Slinge bijvoorbeeld zijn vaak overvol, terwijl het terrein bij de tramremise in de Beverwaard maar voor tien procent bezet is.

Bekendheid en ligging belangrijk

‘Bekendheid en ligging bepalen voor een groot deel het succes. Zo is de P+R in de Beverwaard echt voor de toekomst aangelegd, relatief nieuw en ligt verder van het centrum. Er is wel een goede tramverbinding, maar nog niet iedereen weet dat’, aldus Jan Murk van de afdeling Verkeer & Vervoer van de gemeente Rotterdam.

Promotie P+R-terreinen
De gemeente en Stadsregio proberen met betere bewegwijzering, promotiefolders en apps automobilisten naar de minder bekende parkeervoorzieningen te loodsen.

P+R-terreinen uitgebreid naar 24.000 parkeerplaatsen
De populaire P+R-terreinen worden zoveel mogelijk uitgebreid, om het verkeer in de stad te weren. Zo krijgt Kralingse Zoom er dit jaar 1.000 plekken bij. In 2024 moeten er 24.000 P+R-parkeerplekken in de Stadsregio zijn. Nu zijn er 7.000 op 33 locaties. Daarmee heeft de Stadsregio vergeleken met de rest van Nederland al de meeste P+R-parkeerplaatsen.

 
Auteur: Joske van Lith

Er zijn grote verschillen tussen het gebruik van P+R-terreinen in Rotterdam. P+R Capelse Brug staat vaak overvol.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.