Parkeren op P+R Alexander gratis met OV-chipkaart

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

OV-chipkaartgebruikers kunnen vanaf donderdag 8 maart gratis parkeren op P+R Alexander in Rotterdam. Wie niet met het openbaar vervoer heeft gereisd, moet betalen.

De stadsregio Rotterdam is de eerste regio in Nederland waar de OV-chipkaart ook voor andere zaken dan ov-reizen kan worden gebruikt.

Meer parkeerruimte en gemak voor ov-reizigers
De P+R Alexander telt 473 parkeerplaatsen die  bedoeld zijn voor mensen die aansluitend verder reizen met het openbaar vervoer. Ongeveer 10 procent van de parkeerplaatsen wordt echter gebruikt door mensen die niet met het ov verder reizen maar in de buurt van de P+R werken of winkelen. Deze automobilisten moeten voortaan parkeerkosten betalen. De stadsregio hoopt dat hiermee meer parkeerruimte ontstaat voor ov-reizigers.

P+R gebruikers die met een ov-chipkaart een reis maken moeten nu nog hun gestempelde trein- of metrokaartje aan de toezichthouders op het P+R terrein laten zien om gratis van het terrein af te kunnen. Ov-abonnementhouders konden bij Stadstoezicht een in- en uitrijkaart aanvragen. Dat hoeft tijdens de pilot niet meer.

Pilot
Het gaat om een pilot van zes maanden. De stadsregio heeft kosten (50.000 euro) voor het aanpassen van de parkeerautomaten betaald en wil bij succes het parkeersysteem ook invoeren op andere P+R terreinen in de regio.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De stadsregio Rotterdam is de eerste regio in Nederland waar de OV-chipkaart ook voor andere zaken dan ov-reizen kan worden gebruikt; OV-chipkaartgebruikers kunnen vanaf donderdag 8 maart gratis parkeren op P+R Alexander in Rotterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.