Parkeersensoren positief effect op zoekverkeer in Winterswijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De gemeente Winterswijk heeft parkeersensoren, gekoppeld aan een parkeerverwijssysteem, geplaatst om de bereikbaarheid en parkeerdruk te verbeteren.  Adviesbureau Keypoint Consultancy onderzocht de verkeerseffecten van dit nieuwe parkeerverwijssysteem.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het zoekverkeer sterk verminderd is door een betere benutting van het parkeeraanbod. Daarnaast wordt de actuele parkeerverwijzing als zeer nuttig ervaren door automobilisten. Door de plaatsing van de draadloze grondsensoren van Nedap wordt de actuele voertuigbezetting gemeten. Het dynamisch parkeerverwijssysteem informeert de bezoekers over de beschikbare capaciteit en verwijst naar vrije parkeerplaatsen.

Plan van aanpak

In 2008 liet de gemeente Winterswijk door Keypoint de parkeersituatie in het centrum analyseren. De gemeente ondervond hinder van de toenemende parkeerdruk en verminderde bereikbaarheid. Op piekmomenten zorgde dat voor veel  overlast in de omliggende woonwijken en vermindering van de levenskwaliteit voor bewoners. Daarop ontwikkelde gemeente Winterswijk een plan van aanpak rondom het parkeren in het centrum.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.