Parkeer en Bel in Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Belparkeren, smsparkeren en app-parkeren kan vanaf 1 maart ook in Utrecht. Naast het kopen van een kaartje bij de automaat kunnen parkeerders nu via een mobiele telefoon betalen voor de werkelijk geparkeerde tijd (realtime parkeren).

Met de invoering van Parkeer en Bel wil de gemeente Utrecht betaald parkeren voor de automobilist zo snel, makkelijk en veilig mogelijk te maken. Kortparkeerders kunnen zelf kiezen tussen realtime parkeren met Parkeer en Bel of het kopen van een parkeerkaartje voor achter de voorruit.

Parkeer en Bel
Een parkeerder meldt zijn kenteken aan bij een provider van Parkeer en Bel en betaalt vervolgens parkeergeld via de (mobiele) telefoon. De parkeertijd gaat in wanneer de parkeerder het zonenummer, dat op de parkeerautomaat staat, via telefoon, sms of (mobiel) internet doorgeeft aan de provider. De parkeerder hoeft niets in de auto te leggen. Parkeercontroleurs controleren op basis van het kenteken of er is betaald. Bij vertrek meldt de parkeerder zich af. De parkeerkosten worden bijgehouden door de provider, de parkeerder ontvangt hiervoor een verzamelfactuur.

RDW
Utrecht heeft gekozen om voor de inrichting van Parkeer en Bel gebruik te maken van het door de RDW ontwikkelde en beheerde Nationale Parkeer Register.

Lees hier meer in het dossier Parkeren in Verkeerskunde 7/2010

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Vanaf 1 maart kan in Utrecht voor parkeren worden betaald met Parkeer en Bel

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.