Overstapstation Best: filerijders worden filemijders

donderdag 16 oktober 2008
timer 1 min

Filerijders moeten filemijders worden. Om de A2, met name rond en tussen Eindhoven en Den Bosch, te ontlasten bieden Rijkswaterstaat en Prorail rond NS-station Best sinds een half jaar 675 parkeerplaatsen aan. Zo kunnen automobilisten richting Utrecht en Schiphol snel op de trein overstappen.

Storm loopt het op dit moment nog niet. Kort na de uitbreiding van het parkeerareaal (voorheen telde station Best slechts iets meer dan 200 parkeerplaatsen) werden 170 daadwerkelijke A2-overstappers geteld. Maar volgens Edith van Gemert van Rijkswaterstaat zal de animo met de uitbreiding van de werkzaamheden aan en rond de A2 de komende tijd alleen maar toene­men. Verwachting is dat in de piek van de grote A2-klus min­stens 450 weggebruikers in Best zullen overstappen.'Overstappunt Best' is overigens slechts één van de maatrege­len om A2-rijders op het spoor te krijgen. Andere activiteiten zijn de 'MinderHinder'-pas en mobiliteitsmaatregelen van Wegwijs A2 waarmee automobilisten prijsprikkels krijgen om de auto te laten staan.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.