Overijssel zet stewards in bij sluizen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Overijssel gaat tot en met eind augustus op de veertien drukste dagen stewards inzetten bij provinciale sluizen in de Kop van Overijssel. Zij gaan bij wijze van proef hand- en spandiensten verrichten, omdat het dan te druk is voor de sluiswachters.

De stewards gaan onder meer de afmeertrossen aanpakken van de schepen, de schepen laten aansluiten, vaarwaterkaarten uitdelen en informeren over de actuele status (stremmingen, oponthoud) van de vaarwegen.

Doorstroming verbeteren
Door de inzet van stewards wil de provincie de doorstroming verbeteren, zowel voor de scheepvaart als voor het wegverkeer. Op drukke dagen waren er voor schippers soms wachttijden van twee uur. De provincie zet de stewards in in navolging van Rijkswaterstaat en naar aanleiding van de uitkomsten van een enquête onder recreatieschippers. De proef wordt in het najaar geëvalueerd.

 
Auteur: Joske van Lith

Stewards gaan de sluiswachters helpen in Overijssel

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.