Overeenstemming over overnachtingshaven Lobith

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Burgemeester Mark Slinkman (gemeente Rijnwaarden), hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus (Rijkswaterstaat Oost-Nederland) en gedeputeerde Josan Meijers (provincie Gelderland) hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor een overnachtingshaven voor schippers.

De ondertekenaars hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor een nieuwe overnachtingshaven. Met deze samenwerkingsovereenkomst leggen zij de havenlocatie vast en daarmee de uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor de binnenvaart in de omgeving van Lobith. Juist langs de hoofdtransportas de Waal is er tussen Tiel en de Duitse grens sprake van een  tekort aan overnachtingsplaatsen.

Samenwerkingsovereenkomst
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft de Tweede Kamer van deze voorkeursbeslissing op de hoogte gesteld. De voorkeursbeslissing wordt in de volgende fase uitgewerkt in een provinciaal inpassingsplan en een bijbehorend milieueffectrapport. Parallel aan dit proces willen de partijen de belangrijkste vergunningen aanvragen.

De nieuwe haven zal ter plaatse en in het vaarwegennet worden aangeduid als Overnachtingshaven Spijk. De werkzaamheden aan de overnachtingshaven zijn gepland in 2018-2019.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.