Ov West-Brabant toch naar Arriva

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Arriva verzorgt de komende acht jaar het busvervoer in West-Brabant. Tegen de eerdere beslissing van de provincie om het buscontract aan Veolia te gunnen diende Arriva bezwaar in.

In de berekening om de winnende aanbieder te bepalen zat een formulefout. Hierdoor kreeg Veolia onterecht de meeste punten. Gedeputeerde Staten volgen nu het advies van de Hoor- en Adviescommissie voor bezwaar- en beroepzaken (HAC) en gunnen het contract alsnog aan de terechte winnaar Arriva.

Arriva verzorgt ook voor tien jaar het ov in Oost-Brabant. Het bezwaarschrift dat Veolia indiende tegen de gunning van deze concessie is volgens het advies van de HAC niet-ontvankelijk verklaard.

Niet volledig elektrisch
Nu Veolia het vervoer in West-Brabant niet gaat verzorgen, wordt  de stadsdienst in Breda ook niet volledig elektrisch gereden vanaf 2014. ‘Het aanbod voor de elektrische stadsdienst in Breda was echt uniek in de aanbieding van Veolia’, aldus gedeputeerde Van Heugten. ‘Maar omdat de provincie op dit moment een pilot voor elektrisch vervoer start, is het toch mogelijk dat we tijdens deze concessie over kunnen schakelen naar elektrisch vervoer. Positief is dat we nu bij Arriva met het beschikbare budget de huidige dienstregeling kunnen inkopen met dezelfde bedieningsuren en frequenties van bussen als reizigers nu gewend zijn. Er gaan in West-Brabant dus geen buslijnen verloren.’

In beroep
Tegen het gunningsbesluit is beroep mogelijk bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Veolia heeft laten deze mogelijkheid aan te grijpen en bereop aan te tekenen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.