Ov en Het Nieuwe Rijden werken samen voor minder CO2-uitstoot

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

9292, bekend van reisadviezen in het openbaar vervoer, gaat de CO2-uitstoot die een reis met zich meebrengt weergeven via haar kanalen. Hierdoor worden reizigers zich bewust van de verschillen in CO2-uitstoot tussen auto- en ov-gebruik. Om dit te realiseren is 9292 een samenwerking gestart met Het Nieuwe Rijden, dat ten doel heeft om de uitstoot van CO2 te reduceren.

9292 hoopt de reiziger te laten zien wat de voordelen zijn van reizen met het openbaar vervoer. Stefan Hulman, directeur 9292: ‘Wij bieden de reiziger een advies dat het best bij hem of haar past. De mogelijkheid om een reisadvies af te stemmen op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot hoort daar ook bij. Het stopt dus niet bij de ov-reiziger. Juist de automobilist moet de uitstoot mee kunnen nemen in zijn afweging van vervoermiddel, naast uiteraard kosten, reistijd en comfort.’

Samenwerking met Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden is een programma dat automobilisten stimuleert om over te gaan op energie-efficiënter rij- en reisgedrag. Het doel van het programma is een reductie van CO2-uitstoot met minimaal één megaton in 4 jaar. ‘Door de CO2-footprint te vermelden per reisadvies, zet 9292 automobilisten aan om te kiezen voor reizen met het ov. We omarmen dit initiatief omdat het de uitstoot van CO2 vermindert” aldus Albert Lusseveld, manager van Het Nieuwe Rijden.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

‘Reizen met het ov bespaart veel CO2 ten opzichte van een gemiddelde autorit.’ (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.