OV-ambassadeurs ook in België

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Na de succesvolle inzet van OV-ambassadeurs in Nederland, zijn ze nu ook in België actief. In Mechelen ontvangen de eerste OV-ambassadeurs hun diploma en kunnen ze aan de slag.

38 vrijwilligers in de provincies Vlaanderen en Brussel gaan senioren op weg helpen in het ov. Doel is om het verplaatsingsgedrag van senioren op een duurzame manier te stimuleren en hen langer mobiel te houden.

Senioren voor senioren
De OV-ambassadeurs zijn 55-plussers die zelf regelmatig met het openbaar vervoer reizen. Ze hebben een opleiding gekregen en gaan workshops geven waarin ze hun ervaringen delen met andere senioren, die (nog) niet vertrouwd zijn met het openbaar vervoer. Ze geven uitleg over duurzame mobiliteit, helpen bij het plannen van een (trein/tram/bus)reis en het uitvoeren ervan. Het project krijgt financiële steun van het ministerie van van Mobiliteit en Openbare Werken.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.