OV-ambassadeurs in België ook actief in 2013

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het in 2012 in België gelanceerde project OV-ambassadeurs bleek succesvol. Mensen die niet of nauwelijks het openbaar vervoer gebruikten raakten er meer mee vertrouwd en gingen er ook meer gebruik van maken. Reden waarom er in 2013 een vervolgproject komt.

Meer dan 2000 personen woonden in 2012 een workshop bij. Ongeveer 80 procent van de deelnemers, die niet of nauwelijks het ov gebruiken, geeft aan beter vertrouwd te zijn met openbaar vervoer en 55 procent zegt in de nabije toekomst het openbaar vervoer te willen uittesten. Eén maand na afloop vervangt 40 procent van die deelgroep ook effectief autoritten door ov-ritten.

TreinTramBus en Mobiel21
Door dit succes en de opgebouwde expertise engageren TreinTramBus en Mobiel21 zich om dit project dan ook verder uit te bouwen. Daarom komt er in 2013 een vervolgproject waarin het aanbod geoptimaliseerd en geactualiseerd wordt op basis van de evaluatie die gebeurde in 2012.

Combinatie informatie én leuk
Per provincie worden kant-en-klare uitstappen met het openbaar vervoer aangeboden waarbij het informatieve aspect (vb. bezoek aan het station) met het leuke (vb. culinaire stadswandeling) gecombineerd wordt. Daarnaast zullen verenigingen die zélf een uitstap plannen met het openbaar vervoer beroep kunnen doen op de OV-ambassadeurs. Eveneens komen de nieuwe ontwikkelingen op vlak van openbaar vervoer aan bod (vb. werking van de nieuwe automaten van de NMBS, de MOBIB-kaart, werking routeplanners).

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Kant en klare uitstapjes met het openbaar vervoer worden aangeboden waarbij het informatie aspect met leuke activiteiten worden gecombineerd (Foto: TreinTramBus)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.