Optreden tegen overlast van bromfietsen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bromfietsen en snorfietsen leveren mobiliteit tegen lage kosten. Tegelijk ervaart ongeveer een vijfde van alle Nederlanders ernstige hinder door bromfietsen. Kun je als gemeentelijke overheid ingrijpen tegen deze overlast?

Het CROW reikt  in de publicatie  ‘Bromfietsen, schoner en stiller’ maatregelen aan om de overlast door brom- en snorfietsen aan te pakken. Overlast van brom- en snorfietsen uit zich onder meer in geluidshinder en luchtverontreiniging. De maatregelen richten zich enerzijds op het beïnvloeden van rijgedrag , zoals een jaarlijkse APK of een puntenrijbewijs. Daarnaast worden maatregelen genoemd die zich richten op het vergroenen en verduurzamen van het voertuigpark. De effectiviteit van deze maatregelen moet vooral worden gezien in het licht van beperking van overlast en het verbeteren van de leefbaarheid. Deze uitgave is een nieuwe publicatie in de reeks Solve: luchtkwaliteit en verkeer. Het kennisprogramma Solve biedt een samenhangend pakket van toepasbare oplossingen op het gebied van verkeer, waarmee gemeenten en provincies de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.  

Publicatie ‘Bromfietsen, schoner en stiller‘

 
Auteur: Eveline Korving

Bromfietsen bieden vrijheid en mobiliteit, maar veroorzaken ook overlast. Wat te doen? foto:ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.