Oponthoud beperkt zich niet tot snelwegen

donderdag 28 april 2016
timer 1 min
‘R
‘Rond 17.00 uur is het vaak chaos: de Soestdijksekade loopt vol en auto’s blokkeren het kruispunt’. Of: ‘In de spits is het een drama om de Koningskade op te komen. Verkeer staat hier muurvast.’ Zomaar twee van honderden reacties op een oproep van de ANWB om tot 1 juli op een digitale kaart van Nederland zelf aan te geven waar het verkeer tot oponthoud leidt.

De politiek focust zich voornamelijk op oponthoud op de snelwegen, aldus de ANWB, maar oponthoud beperkt zich niet daartoe. Dit gebeurt ook op het onderliggende wegennet, op provinciale wegen, snelwegaansluitingen en stedelijke wegen. Om een goed beeld te krijgen van locaties waar oponthoud ervaren wordt, vraagt de ANWB haar leden nu om input. 

Tot 1 juli kunnen leden op de website www.anwb.nl/oponthoud op een kaart aangeven op welke punten zij oponthoud ervaren. Ook kunnen ideeën en oplossingen aangedragen worden hoe de doorstroming van het verkeer in hun ogen beter kan. Alle locaties en ideeën worden samengevoegd tot één overzicht. Hiermee worden politici door de ANWB benaderd, zodat zij deze knelpunten kunnen oplossen.


Tot 1 juli kunnen ANWB-leden op de website www.anwb.nl/oponthoud op een kaart aangeven op welke punten zij oponthoud ervaren

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.