Op de fiets naar de sportclub beloond

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het project Bike the Track - Track the Bike is een EU-project waarbij kinderen worden gestimuleerd om met de fiets naar de sportclub, de bioscoop of het theater te gaan. Ze worden daarbij via GPS-tracking gevolgd, waardoor ze punten kunnen verzamelen.

Het doel van het project is om families met kinderen tussen de 9 en 15 jaar te stimuleren om de fiets te pakken. De focus ligt op het gebruik van de fiets naar een vrijetijdsbesteding. Via GPS-tracking worden de kinderen gevolgd, waardoor ze punten kunnen verzamelen. De punten kunnen bijvoorbeeld ingezet worden bij een loterij of als korting bij aanschaf van een fiets of fietsaccessoires.

Fietsgebruik in de stad

De gebruikte software combineert het fietsen met een spelelement middels een app voor de mobiele telefoon, een website en social media. Met behulp van GPS, Radio Frequency IDentification en een kilometerteller worden de punten geteld en wordt ook informatie verzameld over het fietsgebruik in de stad. Dankzij de verschillende mogelijkheden tot meten is deelname voor elke stad in Europa mogelijk. In Nederland doet in ieder geval Rotterdam mee. Daarnaast hebben de steden Venetië, Fredericia, Ljubljana, Münster, Algarce en Espoo zich aangesloten bij het project. DTV Consultants is coördinator van het project.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.