Oost-Schiphol: Bosrandbrug (VK 5/2013)

maandag 2 september 2013
timer 2 min

Vóór
De Bosrandbrug in de N231 kruist de Ringvaart van de Haarlemmermeer aan de oostzijde van Schiphol. De brug sluit aan op de nieuwe weginfrastructuur die wordt aangelegd voor de N201+. De capaciteit van de oude brug zou voor de verkeersafwikkeling een knelpunt gaan vormen. In 2009 is, vanwege groot onderhoud aan de Bosrandbrug, het besluit genomen de brug te vervangen. De vervanging van de brug bood de mogelijkheid om het knelpunt op te lossen.   



Het ontwerp van de nieuwe Bosrandbrug sluit aan op het ontwerp van de fly-over over de Schipholdijk die onderdeel is van de nieuwe N201+. De nieuwe Bosrandbrug is zo ontworpen dat de ruimte tussen de pijlers van de fly-over optimaal wordt benut. De brug bestaat uit twee delen met een fietspad en totaal vijf rijstroken in plaats van drie op de oude brug. De doorvaart is ook verbreed, zodat de brug een betere scheepvaartcapaciteit heeft.

Reactie:
Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer bij provincie Noord-Holland:

‘Om de hinder voor de weggebruikers voor deze economisch belangrijke regio te beperken is de vervanging van de Bosrandbrug versneld en daardoor gelijktijdig uitgevoerd met de werkzaamheden voor de N201. Het resultaat levert een belangrijke bijdrage aan de nieuwe N201: de scheiding van het lokale en doorgaande verkeer, om de bereikbaarheid van dit gebied te verbeteren.’

 
Auteur: Margriet Verhoog

2009 Foto: Provincie Noord-Holland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.