Oost-Groningse jongeren leren op TT-circuit veiliger rijden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Om het thema verkeersveiligheid onder jonge bestuurders bespreekbaar te maken konden Oost-Groningse jongeren zichzelf of elkaar opgeven als de slechtste bestuurder van Oost-Groningen.  Naar aanleiding van de zoektocht mochten 24 jongeren en hun vrienden een rijvaardigheidstraining op het TT-circuit van Assen volgen.

De zoektocht leverde in totaal 150 nominaties op voor 48 jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar. Door verkeersonveilig gedrag is deze doelgroep relatief vaak betrokken bij ongevallen. Een serieus probleem dat nu met een knipoog onder de aandacht is gebracht. Op het TT-circuit kregen de jongeren een hele dag les over risico’s in het verkeer met een rijvaardigheidstraining van Trials. De Stichting Trials is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

N366 Veilig

De actie is onderdeel van het project N366 Veilig, waarin provincie, politie en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. Naast herinrichting van de weg en politiecontroles is voorlichting aan weggebruikers een belangrijk onderdeel van het project. Dit jaar staan de thema’s ‘onvoldoende afstand houden’ en ‘macht over het stuur verliezen’ centraal.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.