Ontwikkeling spoorzone en ov-knoop bij Zwolle

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail werken samen aan de ontwikkeling van de spoorzone en ov-knooppunt Zwolle. Verwacht wordt dat het aantal reizigers de komende jaren gaat groeien met de opening van de Hanzelijn. Om dit op te kunnen vangen is het nodig om het station en de stationsomgeving te reorganiseren en moderniseren.

Er liggen reeds richtingen voor een ontwikkelkader en schetsen voor het ov-knooppunt. De voorstellen bevatten varianten waaruit keuzes gemaakt moeten worden. De vier partners willen graag reacties ontvangen van belanghebbenden en geïnteresseerden op de voorstellen. Op een speciale website kan tot 26 januari 2013 geregeerd worden. De inzendingen worden meegenomen bij het maken van de keuzes. De partners verwachten in maart 2013 een besluit te nemen over het ontwikkelkader. Daarna kunnen concrete investeringsvoorstellen worden gedaan.

Nieuwe perspectieven voor Zwolle

Met de opening van de Hanzelijn heeft Zwolle, en daarmee Noord- en Oost Nederland, een snellere verbinding met de Randstad gekregen. Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van station Zwolle zal mede hierdoor de komende jaren sterk toenemen. Dat biedt nieuwe perspectieven voor de stad, de regio en dit deel van het land. Met de plannen voor de verdere ontwikkeling van de ov-knoop en de spoorzone wordt station Zwolle een vervoersknooppunt, dat beter bereikbaar is voor alle vervoerswijzen en een natuurlijk onderdeel uitmaakt van de stad.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Zwolle als vervoersknooppunt

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.