Ontwikkeling Amsterdams vervoersknooppunt op film

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Alle unieke bouwprojecten rond één van de drukste vervoersknooppunten van Nederland, het Stationseiland Amsterdam Centraal, worden toegelicht in een speciaal samengestelde film.  

Stationseiland Amsterdam Centraal kent zo’n 260.000 reizigers per dag. In de toekomst stijgt het aantal naar zo’n 330.000 reizigers. Door het groeiend aantal reizigers was het noodzakelijk om het Stationseiland aan te passen aan de eisen van de tijd.

Het Stationseiland is een groot samenhangend geheel met veel verschillende grote bouwprojecten: het renoveren van de Stationshal, de nieuwe entrees aan de Centrum- en IJ-zijde, poortvrije passages, een busstation aan de IJ-zijde, een fiets- en voetgangerstunnel én de Noord/Zuidlijn. De film toont de gecompliceerdheid van de bouwprojecten en hoe achter de bouwhekken dag en nacht hard wordt gewerkt. De film geeft ook een blik op het toekomstige eindresultaat. Stukje voor stukje valt de reuzenpuzzel op zijn plek. Het Stationseiland wordt weer de entree tot de stad en een plezierig gebied om te verblijven.

 

De film met als titel ‘Werk in uitvoering’ is gemaakt in opdracht van Coördinatie Stationseiland.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Coördinatie Stationseiland coördineert de verbouwing van het Stationseiland Amsterdam Centraal

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.