Ontwijk de file in Twente met Tim

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Files vermijden in Twente? Tim reikt de helpende hand toe! Tim staat voor Traffic Information Monitor. Op www.timweethet.nl toont Tim camerabeelden van 13 drukke verkeerspunten in Twente.

Op dinsdag 15 oktober om 8.00 uur wekte Gert-Jan Beemer (director HR Thales en hier vertegenwoordiger van de Twentse werkgevers) Tim tot leven, met zijn website en de bijbehorende promotiecampagne.

Goed geïnformeerd op weg
Doel van de camerabeelden is om weggebruikers te informeren over de drukte op de weg. Reizigers kunnen nu zelf voor vertrek kijken hoe druk het is en aan de hand daarvan te bepalen of ze op pad gaan, later vertrekken of bijvoorbeeld een andere route nemen. Het project is een pilot die in eerste instantie een jaar duurt. De camera’s staan langs de A1, de A35 en op drukke punten in Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal.

Tim weet het
Tim laat de camerabeelden zien in zijn Control Room op de website www.timweethet.nl. De beelden worden niet opgeslagen, kentekens en gezichten zijn niet herkenbaar. Tim staat ook op spandoeken langs de weg om automobilisten te attenderen op de website. En hij is actief op Facebook en Twitter waar hij tips geeft en informatie deelt. Automobilisten kunnen Tim helpen en op social media informatie uitwisselen over de situatie op de Twentse wegen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.