Ontdek alles over verkeer en bewegen in Tytsjerksteradiel

dinsdag 28 juli 2015
timer 1 min
Met een rollator, scootmobiel of fiets veilig de weg op? Tijdens de Verkeers- en Beweegactiviteitendag voor senioren is er van alles te doen voor ouderen, onder andere op het gebied van verkeersveiligheid en vervoersmiddelen. Deze dag vindt plaats op zaterdag 22 augustus, in woonzorgcentrum Berchhiem in het Friese dorp Burgum.


In en rondom het woonzorgcentrum zijn verschillende stands aanwezig en kunnen bezoekers aan allerlei activiteiten meedoen. Zo is er informatie over veilig fietsen, verkeerseducatie voor ouderen, het project de Centrale As en de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen tijdens activiteiten ervaren wat een vervoershulpmiddel voor hen kan betekenen en kunnen oefenen met bewegen in de Verkeers- en Beweegtuin.

Belang van bewegen

Verder geeft gastspreker Mathieu de Greef een gratis lezing over het belang van bewegen bij ouderen. De Greef is een bewegingswetenschapper, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeken laten de effecten van meer of minder bewegen zien.

Meer informatie over de Verkeers- en Beweegactiviteitendag vindt u hier.

 
Auteur: Else Adriaans

Tijdens de Verkeers- en Beweegactiviteitendag is er informatie verkrijgbaar over verkeersveiligheid en vervoersmiddelen voor ouderen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.