Onderzoek reisgedrag voor MMRI

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ri
Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland houden twee weken lang op vier wegen een kentekenregistratie. De passerende automobilisten krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een internetonderzoek over reisgedrag en hun behoefte aan informatie tijdens het reizen.

Het onderzoek maakt deel uit van de pilot Multimodale Reisinformatie (MMRI) van Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, Nederlandse Spoorwegen (NS), ProRail, de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) en Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie (GOVI).

 

Doel is om weggebruikers tegelijkertijd verkeers- en openbaar vervoer informatie te geven. Deze informatie stelt weggebruikers in staat een vergelijking te maken tussen de actuele duur van de reis per auto, trein en/of bus. De informatie wordt weergegeven op nog te plaatsen dynamische route-informatiepanelen in de berm (bermDRIPs). Met behulp van het onderzoek wordt de reisinformatie aangepast aan de behoefte van de weggebruikers. Tot in de eerste helft van 2010 wordt het systeem MMRI ontwikkeld.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.