Onderzoek N36 leidt tot verkeersveiligheidsmaatregelen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Regio Twente en Rijkswaterstaat lieten het afgelopen jaar gezamenlijk onderzoek verrichten naar de verkeersveiligheid op de N36. Het onderzoek resulteert in acht maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Het ministerie van IenM stelt €5,6 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van de maatregelen.

Knelpunten
Het onderzoek draait om het gedeelte van de N36 tussen de aansluiting met de A35 en de Witte Paal. Het rapport concludeert dat er op de N36 diverse verkeersveiligheidsknelpunten zijn. Zo is de weg relatief smal en zijn er korte in- en uitvoegstroken. In het rapport worden maatregelen aangedragen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Vanuit het landelijke verkeersveiligheidprogramma Meer Veilig 3 is budget toegekend om acht van deze maatregelen uit te voeren.

Maatregelen
De maatregelen die op de N36 uitgevoerd worden zijn:

  • Reconstructie en verbeteren visuele geleiding op de aansluiting A35/N36
  • Reconstructie bocht spoortunnel Almelo-Wierden en realisatie rijbaanscheiding ter hoogte van deze spoortunnel
  • Reconstructie en verlenging rijbaanscheiding bij aansluiting Aadorp
  • Reconstructie en verlenging rijbaanscheiding bij aansluiting Almelo-Noord
  • Verlengen van uitvoegstrook bij aansluiting Vriezenveen
  • Verlengen in en uitvoegstroken en plaatsen van rijbaanscheiding bij de verzorgingsplaatsen Hazepad en Smokkelpad.
  • Verlengen uitvoegstroken bij aansluiting Westerhaar
  • Verlengen en reconstructie uitvoegstrook aansluiting Beerzerveld

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste mensen,
Wat en hoe wordt er onderzocht? Ik krijg de indruk dat er misschien te eenzijdig naar de weg op zich wordt onderzocht en niet naar de toedracht van het ongeval.
1. Heel veel mensen weten niet dat je géén voorrang hebt wanneer je de weg op rijdt, je moet dus wachten of snelheid maken en invoegen zonder het voertuig op de autoweg te hinderen. Hierdoor ken ik al 2 ongelukken met dodelijke afloop op de N36. De verkeersregels zijn onbekend bij heel veel mensen, hierover vaak discussie gevoerd.
2. Er zijn mensen die niet van hun smartphone kunnen afblijven en denken dat ze op een recht stuk weg wel even kunnen kijken. Gegarandeerd ga je scheef en is dus levensgevaarlijk.
3.Nog gevallen met dodelijke afloop van stoere lui die gewoon inhalen en zelfs in een bocht.
Ze kunnen er niet tegen dat ze achter een vrachtwagen die maar 80 km mag zitten terwijl ze zelf 100 mogen en dat willen ze dan ook persé halen.
Oplossing:a.Een middenberm maken zodat er niet meer kan worden ingehaald;
b. betere voorlichting bijvoorbeeld een uitzending op tv, maak er een programma van een kwis of reclame. Dan is er nog wat nuttigs op tv.
c. Een snelheid hanteren voor alle verkeer.
Al dat gesleutel van nu aan de weg lost niets op en kost ongelooflijk veel geld. En waarom moeten er zoveel bomen worden gekapt bij de Witte Paal, dat is gewoon een drogreden en heeft niets te maken met de veiligheid. We hebben al zo weinig bomen procentueel gezien staan we onderaan in de lijst van Europa en hebben een grote mond tegen andere landen die bossen kappen. Daar maak ik mij het meest kwaad over.
Louise Bramer 06-55321499

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.