Onderzoek afgerond naar trein- en busvarianten voor Kamperlijn

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het onderzoek naar het toekomstige openbaar vervoer op de Kamperlijn is afgerond. In de studie zijn verschillende trein- en busvarianten met elkaar vergeleken op kosten/baten, vervoerskundige kwaliteiten en de effecten op de ruimtelijke en economische ontwikkelingen in het gebied langs de lijn.

Hieruit blijkt dat alle onderzochte varianten goed uitvoerbaar zijn en ook passen binnen de ambitie om de reizigers tussen Zwolle en Kampen van kwalitatief goed openbaar vervoer te voorzien.

De diverse alternatieven die onderzocht zijn richten zich op de mogelijkheden voor elektrificatie, het aantal halteplaatsen (Voorsterpoort, Stadshagen, Werkeren, Kampen-Oost), de frequentie (half uurs- of kwartiersdienst) en de inpassing in het gebied.

Het onderzoek is een vervolg op de globale verkenning die in het najaar van 2012 is uitgevoerd nadat duidelijk werd dat de concessie voor de Kamperlijn, om een tram te laten rijden, niet gegund kon worden omdat de inschrijvingen van Alstom en Arriva juridisch niet voldeden aan de eisen van het bestek. Daarop zijn de provincie Overijssel, de gemeenten Zwolle en Kampen en ProRail een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor andere vormen van hoogwaardig openbaar vervoer op de huidige spoorlijn tussen Zwolle en Kampen. Later dit jaar wordt besloten welke variant wordt gekozen.

 
Auteur: Joske van Lith

Het onderzoek naar het toekomstige openbaar vervoer op de Kamperlijn is afgerond. Eind dit jaar wordt een keuze gemaakt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.