Ondergrondse fietsenstalling bij Rotterdam Centraal

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op maandag 18 november gaat de nieuwe ondergrondse fietsenstalling Stationsplein in Rotterdam open. De stalling biedt ruimte aan 5.190 fietsplekken, waarvan 1.430 betaalde bewaakte plekken.

Om het gebied rondom het station overzichtelijk te houden en voetgangers ruim baan te bieden, is de fietsenstalling ondergronds gebouwd. Vanuit de fietsenstalling is er een directe verbinding met het metrostation Rotterdam Centraal en de OV-terminal.

Sensoren als klok
De stalling is een ontwerp van architect Maarten Struijs. Kenmerkend voor zijn werk is het kleurgebruik, dat aansluit op de kleuren van het metrostation. Elk pad heeft een nummer en de handvatten van de fietsenrekken hebben één van de zes kleuren. Hierdoor is de fiets gemakkelijk terug te vinden. Om voldoende plek voor iedereen te garanderen, mogen de fietsers de onbewaakte stalling niet als een fietsopslag gebruiken. De stalling heeft sensoren, die bijhouden hoe lang een fiets is gestald. De fiets wordt weggehaald als de termijn is overschreden.

Fietszones centrumzijde verdwijnen
Alle bovengrondse fietszones aan de centrumzijde verdwijnen per 18 november. Het gaat om de fietsparkeerzones: Conradstraat, Delftseplein, Weena Point, boven Weena-tunnel en op het Kruisplein.

 
Auteur: Marieke Hut

@gemeente Rotterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.