Olympus zoekt testgebruikers voor proefproject elektrische voertuigen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Via een campagne in de steden Leuven, Gent en Hasselt gaat Olympus, een proeftuin voor elektrische voertuigen, samen met de Vlaamse comedy- en televisiemaker, Lieven Scheire, op zoek naar telkens 100 personen die deze nieuwe transportmethode willen testen.

Op 23, 24 en 25 april wordt van 15:00 tot 19:00 uur campagne gevoerd bij de stations van Leuven, Gent en Hasselt. Doel: zo veel mogelijk mensen warm maken om testgebruiker te worden van de Olympus voertuigen. De laatste kilometers van en naar de eindbestemming is voor velen namelijk dé reden om niet te kiezen voor het openbaar vervoer. Maar wat als je naadloos kon overstappen op een elektrische fiets, scooter of auto? Welke invloed zou dit hebben op het gebruik?

Elektrische fietsen
Olivier De Cock, Platform Manager Olympus: ‘Bij de stations komt telkens een tent te staan. Daar informeren we de mensen over Olympus, de voertuigen en de voordelen voor testgebruikers. Zo kunnen zij bijvoorbeeld voor slechts 5 euro gedurende 25 uur gebruik maken van een elektrische e-bike. Wie dat wil, kan die dag de elektrische fietsen zelf uittesten.’

Campagnecoördinatie
De coördinatie van de campagne ligt in handen van het Vlaams Instituut voor Mobiiteit (VIM), onderzoekspartner binnen Olympus.

 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Vlaamse comedy- en televisiemaker, Lieven Scheire op een elektrische fiets bij station Gent (foto: Olympus)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.