NVC: Booming: fietsinfra en modellen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het programma van het Nationaal verkeerskundecongres 2014 op 12 november in Utrecht bestaat onder meer uit 20 kennissessies. Op deze congresdag kunt u onder meer een sessie bezoeken over drukke fietsroutes en trendy fietsmodellen onder leiding van Cor van der Klaauw.

Kwaliteit en kwantiteit van hoofdfietsnetwerken
De kwaliteit en kwantiteit van hoofdfietsnetwerken is onderzocht op een vijftal punten: netwerk, wegvakken, kruispunten, Duurzaam Veilig en ontvlechting. Het veldwerk is uitgevoerd door de Fietsersbond; de data zijn verzameld via de Fietsrouteplanner. Het onderzoek heeft een benchmarkachtige opzet; de verschillen tussen de onderzochte plaatsen is aanzienlijk tot bijzonder groot. In deze presentatie gaan de auteurs hierop in.
Auteurs: Theo Zeegers, Jaap Kamminga – Fietsersbond

Promotie van de driewielfiets kent alleen maar winnaars
Het bevorderen van het gebruik van de driewielfiets voor ouderen zorgt voor minder ongevallen op fietspaden en wegen, minder kosten n de gezondheidszorg en meer welzijn en zelfstandigheid voor ouderen zelf. Door toename van het aantal fietsende ouderen tot 2040 vraagt dit wel om acceptatie door de ouderen van de driewielfiets, aanpassing van de omgeving (met name op fietspaden) en aanpassingen aan de fietsen zelf. Welke dat zijn? Dat hoort u tijdens de presentatie.
Auteurs: Gerda van Leeuwen, Annemiek Waterborg - ANBO-Blijf Veilig Mobiel

Fiets in de stad: drukke routes, nieuwe maatregelen
Na jaren van fietsstimulerend beleid is de fiets in de stad volwassen geworden. De omvang van de stromen, maar ook de diversiteit van de fietsen en hun gebruikers vragen om een infrastructureel antwoord. Het succes van de snelfietsroutes laat zien dat de routekeuze van de fietser te beïnvloeden is door het aanbieden van hoogwaardige infrastructuur. Naast de huidige fenomenen zoals de fietsstraat en shared space zullen nieuwe systemen (door)ontwikkeld moeten worden. Bijvoorbeeld tijdelijke afsluiting voor andere weggebruikers of gerichte routegeleiding voor fietsers. In deze presentatie krijgt u hierin (meer) inzicht in.
Auteurs: Jeroen Smink, Jeroen Quee - Grontmij

Klik hier voor een overzicht naar alle sessies met een korte samenvatting. Het NVC 2014 vindt plaats op 12 november in Media Plaza Jaarbeurs Utrecht. Reserveer alvast een plek.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.