NVC 2016: Een verrassende ontmoeting voor Iman Koster en Herma Slot

woensdag 28 december 2016
timer 3 min

Het Nationaal verkeerskundecongres, NVC, kende dit jaar voor het eerst een pré congres met allerlei ontmoetingsmomenten. Een van de vele verrassende ontmoetingen vond plaats tussen CROW-directeur Iman Koster en Herma Slot rayoninspecteur voor de provincie Overijssel.

De introductie van het pre-congres is volgens Koster een mooie uitbreiding van het congres: ‘Normaal is er tijdens een congres de neiging deze vol te stoppen met sessies waarbij vakgenoten elkaar informatie overdragen, terwijl juist ontmoetingen een cruciaal onderdeel zijn. Het mooie is dat het NVC-congres deze mogelijkheden bij elkaar brengt. Zowel ontmoeten, beleven én kennis vergroten. De keuze is aan de deelnemer.’

Tijdens dit pré congres is een drietal excursies georganiseerd waarbij aandacht besteed werd aan projecten in de provincie Overijssel. Iman Koster reed tijdens de excursie ‘rijd mee met een weginspecteur’ mee met weginspecteur Herma Slot. ‘Ik was de enige vrouw en we stonden in een soort van line-up, een beetje te kijken wie met wie zou meerijden en Iman zei meteen ‘Ik rijd met jou mee’,’ aldus Slot. En zo geschiedde.

Slot reed Koster langs de bouwput in Zwartsluis waar de nieuwe sluis wordt aangelegd, een project van Rijkswaterstaat. Daarna werd er verder gereden naar Steunpunt Beukers een van de drie rayonkantoren van de Provincie Overijssel waar uitgelegd werd wat voor werkzaamheden van daaruit uitgevoerd worden. Slot: ‘denk daarbij aan het dagelijks beheer en onderhoud van de wegen en vaarwegen, de Inspectie Scheepvaart en de uitvoering van de strooiacties.’ Ten slotte reed Slot naar de N762 en de N331, deze wegen zijn ingericht volgens het principe ‘sober en doelmatig’.

Goede gesprekken en hart voor het werk

De ontmoeting is beiden goed bevallen. Koster: ‘Herma is erg makkelijk om mee te praten. Zelf kom ik ook goed uit mijn woorden, dus we hebben goede gesprekken gehad.’ Beiden zijn bovendien erg enthousiast over hun vak. Koster: ‘Ik houd er van als mensen blij zijn met hun werk. Herma is een enthousiaste vrouw, heeft hart voor haar werk en is zeer professioneel. Haar trots op het vak van weginspecteur spat er echt af!’ Maar ook het enthousiasme waarmee Koster over zijn werk praat, is blijven hangen bij Slot.  

Richtlijnen verbeteren

En ook voor haar was deze ontmoeting leerzaam: ‘Bij het CROW stellen ze richtlijnen op. Dat kost veel tijd en ze zijn bovendien aan verandering onderhevig,’ vertelt Slot. ‘Wij ervaren wel dat de richtlijnen niet altijd geschikt zijn voor de praktijk. Soms zijn dingen lastiger uit te voeren dan wat op papier staat.’ Koster erkent dat er ruimte is voor verbeterpunten: ‘Deze dag heeft mij nog meer geïnspireerd om te kijken of we de praktische toepasbaarheid van de richtlijnen kunnen verbeteren.’ 

 
Auteur: Eline Huls

Iman Koster, directeur CROW reed tijdens de weginspecteur-excursie mee met Herma Slot. ‘Iman zei meteen: ‘Ik rijd met jou mee’.’ En zo geschiedde.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.