NVC 2013: Praat mee tijdens de Rondetafelgesprekken

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Welke kansen bieden routeberekeningen voor het opsporen en oplossen van verkeerskundige knelpunten? En kan digitalisering van parkeren bijdragen aan smart mobility? Praat of luister mee tijdens de Rondetafelgesprekken op het Nationaal verkeerskundecongres op 6 november in ’s-Hertogenbosch.

Optimaliseren routeberekening landbouwverkeer
Agrarisch ondernemers leggen met hun zware landbouwvoertuigen vele kilometers over de openbare weg af om vanaf het bedrijf bij de veldkavels te komen. Geografische informatie over agrarisch eigendom en wegennetwerken geeft inzicht in de welke transportroutes worden gebruikt. Paul Peter Kuiper en Jene van der Heide (beiden Kadaster) presenteren u de resultaten van hun onderzoek naar routeberekeningen in de agrarische sector. Welke kansen biedt deze berekeningsmethode voor het opsporen en oplossen van verkeerskundige knelpunten? Denk en discussieer mee.

Digitalisering parkeren
In snel tempo besluiten gemeentes in Nederland om parkeren te digitaliseren, vaak ingegeven door de wens kosten te besparen. Een betere service aan parkeerders is daarbij een bijkomend argument. Minister Plasterk riep eerder dit jaar gemeenten op om werk te maken van het digitaal kunnen aanvragen van (parkeer)vergunningen. De trend is duidelijk: meer service tegen lagere kosten. Door een gekocht parkeerrecht niet meer als een papiertje achter de voorruit te leggen, maar digitaal met als basis het kenteken op te slaan in een database ontvouwt zich een scala aan nieuwe mogelijkheden.

Maar hoe staat het er nu in de praktijk mee?, vraag Ernst Bos (SPARK) zich af. Met de service aan parkeerders? In hoeverre kan digitalisering bijdragen aan smart mobility? Welke technische en juridische voetangels en klemmen komen we tegen? En wat is het wenkend perspectief? Discussieer mee en deel ervaringen.

Programma NVC 2013
Wilt u meediscussiëren, kom dan op woensdag 6 november naar het Nationaal verkeerskundecongres in ’s Hertogenbosch. In het NVC- programma leest u welke onderwerpen er nog meer aan bod komen. 

Aanmelden
Heeft u zich nog niet aangemeld voor uw verkeerskundecongres? Dat kan hier.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.