NS introduceert nieuwe dubbeldekker

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf eind februari rijdt de nieuwe Intercity Dubbeldekker op het spoor; een compleet gemoderniseerde versie van de dubbeldeks stoptreinen.

De trein heeft een nieuwe indeling gekregen en is 9 procent zuiniger dan zijn voorganger.

Meer comfort voor reizigers
De nieuwe Intercity is ingericht op basis van uitgebreid klantenonderzoek. Het bovengedeelte van de nieuwe trein is zakelijker ingericht met tweezits bankjes zodat reizigers kunnen werken en lezen. Er zijn ook duidelijk herkenbare stiltezones. De benedenverdieping is informeler met zitplaatsen die tegenover elkaar staan en een nieuwe meer lounge-achtige zitplaats op elke benedenverdieping. Verder zijn alle treinen voorzien van het modernste meubilair en verlichting, schermen met actuele reisinformatie, gratis draadloos internet en een rolstoeltoegankelijk toilet. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en de nieuwste technologie, zoals speciale klimaatbeheersing en design LED-lampen. Ook is er moderne kunst aangebracht.

50 nieuwe treinen
NedTrain in Haarlem renoveert 50 treinen tot medio 2013. De modernisering kost 235 miljoen euro. De nieuwe Intercity is gebouwd op het oorspronkelijke door de firma Talbot ontworpen casco en rijdt met een maximale snelheid van 140 km/uur. Het eerste exemplaar van de nieuwe Intercity Dubbeldekker gaat vanaf eind februari buiten de spits rijden op het traject Amsterdam Centraal – Den Haag Centraal. Daarna zal deze trein steeds vaker in Nederland te zien zijn.

Bekijk hier hoe de treinen worden omgebouwd

 
Auteur: Joske van Lith

NS introduceert een nieuwe intercity, met een loungebank in de 2e klas

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.