NS en Stadsregio Arnhem Nijmegen verbeteren stations

donderdag 24 september 2009
timer 2 min
NS
NS en Stadsregio Arnhem Nijmegen gaan op korte termijn een aantal stations in de regio verbeteren. Daarom vindt er een zogeheten ‘schouw’ plaats, waarbij zes regionale stations onder de loep worden genomen. Ook tekenen beide partijen een samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspraken maken over de uitvoering van verbeterpunten.

Veel plannen voor stations zijn gericht op de langere termijn. Doel van de schouw is om ‘quick wins’ vast te stellen die op korte termijn -  binnen maximaal twee jaar - kunnen worden uitgevoerd. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de uitbreiding van fietsenstallingen en P+R faciliteiten, de aanpak van verrommeling, het plaatsen van een (extra) kaartautomaat of het verbeteren van de informatievoorziening.

 

Bij de schouw zijn ook partijen aanwezig die betrokken zijn bij een station en de directe omgeving, zoals gemeenten, ProRail, OV Fiets, NOVIO, Connexxion, Syntus en Veolia. De  verbeterpunten worden samen geïnventariseerd, en haalbare ingrepen worden gebundeld in een uitvoeringsprogramma voor de korte termijn. 

 

De samenwerkingsovereenkomst en de schouw passen in de gemeenschappelijke doelstelling van NS en de Stadsregio om te bekijken hoe de ambities uit het Masterplan Openbaar vervoer op korte en middellange termijn gerealiseerd kunnen worden door verbetering van het ‘product’ trein en de stations. De Stadsregio zal daarbij nagaan of subsidie bij de rijksoverheid kan worden aangevraagd voor de verbeteringen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.