Noordoost-Brabant verlengt samenwerking verkeer en vervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Tien gemeenten in de regio Noordoost-Brabant ondertekenden samen met de provincie en Rijkswaterstaat een samenwerkingsovereenkomst voor 2014 en 2015. De samenwerking moet bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio.

Op 20 november stelden de regiobestuurders verkeer en vervoer ook het jaarlijkse integraal programma aan maatregelen vast. Dit onder voorbehoud van besluitvorming per project in de colleges van Burgemeester en Wethouders en Gedeputeerde Staten.

Investeringen in bereikbaarheid en veiligheid
De subsidiabele kosten van dit uitvoeringsprogramma zijn € 3 miljoen. De provincie Noord-Brabant draagt de helft bij. De regio Noordoost-Brabant investeert hiermee fors in bereikbaarheid, verkeersveiligheid en fietsvoorzieningen. In het oog springende projecten zijn de reconstructie van de aansluiting op de A73 bij Boxmeer (N272), het aanleggen van een fietsstraat in Uden in de Heinsbergenstraat, gedragsbeïnvloedende maatregelen in 2014 (het ‘jaar van de jonge bestuurder’) en bijvoorbeeld een praktijkdag voor jonge automobilisten.

De projecten uit het programma verbeteren de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid op wegen en in wijken. Verder is er ook subsidie voor lokale gedragsbeïnvloedende maatregelen, zoals de fietsverlichtingsactie, BROEM, e-fietstrainingen, Brabants VerkeersveiligheidsLabel en Totally Traffic.

Samenwerkende gemeenten en organisaties
Regionale benadering levert meer samenhang op bij het werken aan een bereikbare, leefbare en verkeersveilige regio. Aan de samenwerking nemen deel: de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis, Uden en Veghel, de Provincie, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, de Kamer van Koophandel, Politie Brabant-Noord en Veilig verkeer Nederland.

 
Auteur: Marieke Hut

N272 bij Boxmeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.