Noord-Holland trekt 7,5 miljoen euro uit voor de fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om te stimuleren dat de bereikbaarheid van de OV-knooppunten met de fiets wordt vergroot heeft de provincie Noord-Holland aangekondigd 7,5 miljoen euro te investeren voor het verbeteren van fietsenstallingen en fietsinfrastructuur.

Subsidie kan worden verstrekt voor realisatie van nieuwe fietsparkeervoorzieningen, uitbreiding van bestaande fietsparkeervoorzieningen alsmede fietsinfrastructuur op een OV-knooppunt en toeleidende fietsinfrastructuur. De activiteiten komen alleen voor subsidie in aanmerking als ze buiten de Stadsregio Amsterdam plaats hebben. De provincie subsidieert maximaal 50 procent van de projectkosten, gemeenten moeten minstens 50 procent van het bedrag zélf bijdragen.

Subsidie Uitvoeringsregeling Impuls Fiets II

Tussen 1 maart en 1 mei 2013 kunnen wegbeheerders subsidie aanvragen, als deze voldoet aan de voorwaarden van de Uitvoeringsregeling Impuls Fiets II. Deze regeling is een zogenoemde ‘tender'-regeling: nadat de termijn is gesloten worden de aanvragen allemaal tegelijkertijd en ten opzichte van elkaar beoordeeld. De aanvragen die voldoen aan de criteria en het hoogst scoren, ontvangen subsidie. Voor deze regeling is maximaal 7.641.195 euro beschikbaar.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Wegbeheerders in Noord-Holland kunnen subsidie aanvragen voor het verbeteren van fietsenstallingen en fietsinfrastructuur.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.