Noord-Holland subsidieert snelladers langs provinciale wegen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland stellen met de ‘Uitvoeringsregeling subsidie SnelladenNoord-Holland 2013’120.000 euro beschikbaar voor het realiseren van snelladers voor elektrische voertuigen.

De subsidie vloeit voort uit een van de vier projecten op het gebied van elektrisch vervoer, die de provincie in 2012 startte; het realiseren van een dekkend netwerk van snellaadstations langs de Noord-Hollandse provinciale wegen.

Netwerk van snellaadstations
Met de subsidieregeling willen Gedeputeerde Staten bedrijven stimuleren om snelladers aan te leggen langs provinciale wegen. Een deel van deze subsidie wordt verkregen uit het Europese Interreg programma E-mobility waarbij 11 regio’s in 7 landen samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren.

Op dit moment is in Nederland al een aantal snellaadstations gerealiseerd. Er zijn er nog niet voldoende om internationaal reizen met een elektrische auto mogelijk te maken. De provincie wil daarom bekijken hoe een ‘dekkend netwerk’ kan ontstaan. Deze subsidiemogelijkheid is daar een stap in.

Subsidie-aanvraag
De subsidie is gericht op het aanschaffen, installeren en onderhouden van snellaadpunten in Noord-Holland, buiten de gemeente Amsterdam. Snellaadpunten verschillen van de normale laadpunten omdat ze, afhankelijk van het aangesloten vermogen, in 25 tot 40 minuten elektrische auto’s tot 80 procent kunnen volladen. ‘Gewone’ laadpalen doen hier 3 tot 4 uur over.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.