Noord-Holland investeert in doorstroming busverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De provincie Noord-Holland wil een betere doorstroming van het busverkeer en stelt daarom 6 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten om knelpunten voor de bussen op te lossen.

Op de knelpuntenlijst van de provincie staan onder meer  een busdoorsteek bij knooppunt Eemnes, kruispunten op de Pontweg N501 (Texel)) en Herenweg-Nollenweg (Alkmaar)

 

Uitvoeringsregeling Quick Win Doorstromingsmaatregelen Bus 2013

Gedeputeerde Staten hebben onlangs de Uitvoeringsregeling Quick Win Doorstromingsmaatregelen Bus 2013 vastgesteld. Gemeenten kunnen 100 procent subsidie aanvragen voor al vastgestelde knelpunten. De provincie stelt in totaal € 6 miljoen beschikbaar voor het oplossen van infrastructurele knelpunten voor het busverkeer in Noord-Holland.

Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020

In 2012 hebben Provinciale Staten het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma’s is het programma doorstromingsmaatregelen OV. De provincie wil op plekken waar de vraag naar mobiliteit groot is de mogelijkheden voor openbaar vervoer maximaal benutten. Daarvoor is een lijst met knelpunten opgesteld die nu kunnen worden aangepakt.

 
Auteur: Joske van Lith

Gemeenten in Noord-Holland kunnen 100 procent subsidie aanvragen voor het oplossen van knelpunten die een goede doorstroming van het busvervkeer nu nog belemmeren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.