Noord-Brabant traint wegwijze senioren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een (opfris)cursus voor deelname aan het verkeer kan geen kwaad. Ook niet voor 60-plussers met wellicht al 40 jaar ervaring op de weg. Dat vindt de provincie Noord-Brabant en organiseert daarom voor senioren op meerdere locaties trainingen voor de e-bike, scootmobiel en auto. Deze trainingen richten zich op behendigheid trainen en op nieuwe verkeersregels. De trainingen zijn onderdeel van de campagne ‘Help Brabant naar NUL verkeersdoden’.

11 aanbieders op 16 Brabantse locaties bieden trainingen aan voor senioren om meer te weten over de ins en outs van een e-bike, te oefenen met de beheersing van een scootmobiel en auto en kennis op te doen over de nieuwste verkeersregels. Een cursus of training volgen kan het hele jaar, maar senioren die zich aanmelden voor een training in de actiemaand mei ontvangen ook nog eens gratis het boek 'Rondje Holland' en iets lekkers bij de koffie.

2015: senioren  
In 2015 richt de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’ zich op de senioren. Zij hebben vaak al jarenlange ervaring op de weg en toch vallen er onder deze groep veel slachtoffers in het verkeer. Daarom biedt ‘Nul verkeersdoden’ dit jaar samen met een groot aantal partners speciale trainingen, de wegwijs verkeersquiz en online testen aan. Doel is om kennis uit te breiden en vaardigheden te toetsen bij senioren. Hoe groter de verkeersveiligheid, hoe groter het plezier op de weg.

NUL Verkeersdoden Brabant 
De campagne NUL Verkeersdoden Brabant is in 2012 van start gegaan om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van de provincie Noord-Brabant samen met gemeenten en focust op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren. NUL verkeersdoden is ook te volgen via twitter @nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.