Nijmegen lanceert Bel&Herstel app

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een losliggende stoeptegel of een scheve lantaarnpaal melden bij de gemeente? Inwoners van Nijmegen kunnen dat vanaf nu doen via de Bel&Herstel app.

De gemeente heeft de app zelf ontwikkeld en de meldingen zijn nu, naast de telefoon en via de digitale balie, nu ook via de smartphone mogelijk. Jaarlijks komen zo’n 12.000 meldingen binnen bij Bel&Herstel.


Werking app
De gebruiker maakt een foto van het euvel, selecteert het onderwerp en verzendt de melding via de app. De foto bevat al de gegevens van de locatie en de melder kan de gedane meldingen terugzien in een lijst binnen de applicatie. Meldingen zijn ook terug te vinden op een overzichtskaart van alle Bel&Herstel meldingen, waarbij ook de status van de afhandeling te zien is. Iedereen kan meldingen doen, ook mensen die niet in de stad wonen, maar er bijvoorbeeld wel werken. Binnen 5 dagen na de melding komt de Bel&Herstel-bus langs om het te repareren of krijgt de melder een bericht wat er met de melding gebeurt.

Daarnaast bevat de app ook informatie en kaarten van openbare toiletten en parkeergarages. Ook seizoensafhankelijke informatie kan tijdelijk worden geplaatst; bijvoorbeeld bladkorven in de herfst en strooiroutes, zoutkisten en gladheid in de winter. Daarnaast gebruiken medewerkers van de gemeente de Bel&Herstel-app voor inspecties, handhaving, inventarisaties of wijkschouwen.

Verschil met BuitenBeter app
Volgens de makers van de Bel&Herstel-app verschilt deze van landelijke applicaties zoals BuitenBeter: de meldingen kunnen sneller worden verwerkt door de directe aansluiting op de gemeentelijke software. De gemeente heeft de app vooraf getest met Nijmeegse burgers.

 
Auteur: Joske van Lith

Een schermafbeelding van de Nijmeegse Bel&Herstel app

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.