Nijmegen krijgt nieuwe stadsroute

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Nijmegen richt een nieuwe Stadsroute in: S100.

Via de Stadsroute stroomt het verkeer dat de stad binnenkomt via een nieuwe, tweede brug over de Waal straks beter door naar hun bestemming in Nijmegen. Hierdoor vermindert ook de uitstoot van schadelijke stoffen en geluidsoverlast langs de route.

De inrichting van de nieuwe Stadsroute bestaat uit het aanpassen van wegen, kruispunten en het faciliteren van deze route met dynamisch verkeersmanagement (DVM).

Voorbereidende fase

Momenteel realiseren diverse leveranciers de benodigde systemen voor data-inwinning en verkeersmanagement. Dit zijn systemen als camera’s, informatiepanelen langs de weg en een netwerkmanagementsysteem dat alle DVM-systemen met elkaar verbindt. Om de beoogde doorstroming op deze route te realiseren, moeten de losse systemen aan elkaar gekoppeld, geconfigureerd, gebruikt en beheerd worden zodat men het verkeer succesvol kan managen.

Overall coördinatie

Grontmij voert samen met Quest-TC en CMC mobility de overall coördinatie uit. Ook zorgt het advies- en ingenieursbureau voor de verkeerskundige vulling van de systemen, de aansluiting op de Nijmeegse werkprocessen en het opleiden van de mensen die er straks mee gaan werken.

Naar verwachting is de nieuwe route medio 2014 gereed.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de aanleg van de nieuwe Stadsroute S100 moet Nijmegen beter bereikbaar worden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.