Nieuwe website voor veilig landbouwverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Donderdag 30 mei wordt de website www.veiliglandbouwverkeer.nl gelanceerd.

De site is een initiatief van RAI Vereniging, Cumela, Federatie Agrotechniek en BMWT. Doel is om met de nieuwe website meer inzicht te geven in de regelgeving die voor landbouwvoertuigen in het verkeer geldt, om daarmee de veiligheid van zowel het landbouwverkeer zelf als de medeweggebruikers te verbeteren.

Bijzondere verkeersdeelnemer

Een landbouwvoertuig is door zijn vorm, grootte en gewicht een bijzondere verkeersdeelnemer. De verkeers- en voertuigeisen die aan landbouwverkeer gesteld worden zijn lang niet altijd duidelijk en makkelijk vindbaar.

Informatie

De inhoud van de nieuwe site is verdeeld in drie onderwerpen:

1.      Wetgeving: onderverdeeld in voertuig- en gebruikseisen

2.      Boetes die kunnen worden opgelegd wanneer niet voldaan wordt aan de voertuig- of gebruikseisen van landbouwvoertuigen

3.      Rijbewijs: hier is de informatie omtrent het aanstaande rijbewijs voor landbouwvoertuigen op een rij gezet. Naar verwachting zal vanaf 1 januari 2015 het T-rijbewijs worden ingevoerd voor het besturen van landbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS).


Verkeersveiligheid verbeteren
In februari heeft de Tweede Kamer besloten dat landbouwvoertuigen die van de openbare weg gebruikmaken voorzien moeten worden van een kenteken. Ook daarmee wordt de verkeersveiligheid verbeterd en wordt oneerlijke concurrentie met het wegtransport ingeperkt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.