Nieuwe verkenning RLi over technologie en mobilititeit

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Op
Op 23 januari 2015 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn ‘Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving’ uit, gevolgd door een publiek debat op 30 januari. Deze verkenning is gericht op de gevolgen die technologische innovaties hebben op de leefomgeving met als invalshoek gezonde voeding, efficiënte mobiliteit en slimme gebouwen. En wat betekent dit voor de rol van de overheid?

Over deze  Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving organiseert de Rli op 30 januari in Media Plaza in Utrecht de conferentie ‘Connecting the dots: Acceleration, breakthroughs and co-creation in food, mobility and buildings’ waarin de resultaten van de verkenning worden gepresenteerd en bediscussieerd. Secretaris-generaal Maarten Camps neemt dan namens de minister van Economische Zaken de verkenning in ontvangst en zal zijn eerste reactie geven.

Over de verkenning
Drones, 4D printen, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie, het zijn enkele voorbeelden van technologische innovaties die onze leefomgeving gaan veranderen. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. En in de toenemende complexiteit van onze samenleving hangen toepassingen van technologieën steeds meer met elkaar samen. De raad ziet een nieuwe dynamiek in technologische ontwikkelingen ontstaan en een intensievere wisselwerking tussen technologie en samenleving. De overheid en samenleving komen voor nieuwe uitdagingen te staan. Wat betekent dit voor de rol van de overheid?

Over de conferentie ‘Connecting the dots’
De conferentie is een aanzet voor het debat over de beleidsvragen die de Rli formuleert, waarbij de raad de deelnemers - live en online - oproept om kritisch mee te denken. Een aantal vooraanstaande denkers en innovatoren zijn uitgenodigd hun visie te geven en gaan met de deelnemers in debat. De sprekers zijn Prof. Carlota Perez (London School of Economics), Prof. Kent Larson (Michigan Institute of Technology), Dr André Kuipers (European Space Agency), Prof. Jaap Seidell (University of Amsterdam) en Bryant Walker Smith (Stanford Law School). De discussies staan onder leiding van Prof. Peter-Paul Verbeek (University of Twente).

Lees meer over de conferentie Connecting the Dots

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.