Nieuwe subsidieprogramma's voor slim reizen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Er
Er komen drie nieuwe subsidieprogramma's die kansen bieden voor slimme en innovatieve ideeën van ondernemers op het vlak van mobiliteitsmanagement.

Het programma Innovatief Mobiliteitsmanagement is gericht op betere bereikbaarheid door slimmere benutting van bestaande infrastructuur. Een tweede programma is gericht op innovatief reizen van en naar station. En naar verwachting start in juli een subsidieprogramma voor Mobiliteitsvouchers.

 

Innovatief Mobiliteitsmanagement
Doel van dit programma is het verbeteren van het aanbod van mobiliteitsdiensten, waarmee reizigers slimmere mobiliteitskeuzen maken en organisaties hun mobiliteitsbeleid verbeteren.

Voorbeelden zijn slimme combinaties tussen vervoerdiensten of het realiseren van meer gebruiksgemak. Het programma wil vooral innovatieve concepten ondersteunen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt €1 miljoen subsidie beschikbaar.


Innovatief reizen van en naar station
Het actieplan 'Groei op het spoor' van Verkeer en Waterstaat wordt ingezet om het gebruik van de trein aantrekkelijker te maken voor steeds meer mensen. Doel is het aantal treinreizigers ieder jaar met 5% te laten toenemen tot en met 2012. Eén van de manieren om dit te realiseren is het stimuleren van nieuwe vormen in het voor- en natransport van de treinreiziger. Hiervoor worden een subsidieprogramma, een Small Business Innovation Research (SBIR) en een prijsvraag ingezet.

Mobiliteitsvouchers MKB

Met dit programma kunnen MKB-bedrijven met 25 tot 250 medewerkers een mobiliteitsadviseur inhuren die hen helpt bij het ontwikkelen en invoeren van passende maatregelen op het vlak van mobiliteitsmanagement. Dit programma treedt verwachting per 1 juli 2010 in werking.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.