Nieuwe stationssystemen voor Amsterdamse metro

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Amsterdamse Dienst Metro en Siemens Nederland hebben een contract getekend voor het realiseren van de nieuwe stationssystemen van de Amsterdamse metrostations, inclusief de nieuwe Noord/Zuidlijn.

Na de realisatie wordt Siemens gedurende 10 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en de beschikbaarheid.

DRIS 

Het contract omvat het cameratoezicht, de dynamische reizigersinformatie-voorziening (DRIS), (lift)intercommen, de intercominformatie-zuilen en de omroepinstallatie. Siemens won de aanbesteding op de beste combinatie van kwaliteit en prijs voor de gehele levensduur (Design, Construct & Maintain).

 

Stappenplan

Om de reizigers van het Amsterdamse metronet zo min mogelijk te hinderen is volgens Hagemeier een uitgebreide migratiestrategie ontwikkeld. 'Het in korte tijd vervangen van bijvoorbeeld de panelen met reizigersinformatie is een razend complex project', aldus Frank Hagemeier, directeur Mobility & Logistics van Siemens Nederland.'Met een intelligente softwareoplossing kunnen we per station in een paar stappen migreren.'

Het huidige Amsterdamse net bestaat uit de Oostlijn, Ringlijn, Gaasperplaslijn, Geinlijn en Amstelveenlijn. De aanleg van de nieuwe Noord/Zuidlijn is de aanzet geweest tot een integrale modernisering en verbetering van het gehele net.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.